Thorleif Hjeltnes - Fleksibel utdanning Norge

Thorleif Hjeltnes er en pioner innen e-læring i Norge og har arbeidet med nettbasert utdanning helt siden 1987. Han har i tillegg ledet IT-avdelingen ved Høgskolen i Sør-Trøndelag i 16 år og vært prorektor i en periode. Thorleif Hjeltnes er dosent med spesialisering innen IKT og læring.

Thorleif Hjeltnes er nå daglig leder av Stiftelsen TISIP. TISIP fagskole tilbyr NOKUT akkrediterte tilbud innen IT-drift og IT-salg. Per nå er 19 enkeltemner med studiepoeng tilgjengelig via nettstedet www.itfag.no.

Hjeltnes har vært prosjektleder for en lang rekke EU-prosjekt innen e-læring. Eksempler på prosjekt med fokus på standarder og kvalitet er QUIS – Quality Interoprablity and Standards og iQTooL – Innovative eLearning Tool for Quality Training Material in VET.
Thorleif Hjeltnes har forsket på ulike tema innen e-læring som har resultert i 50-talls publikasjoner.
Forskningen har vært knyttet til tema innen IKT og læring, Virtuelle universitet, OER, medstudent­vurdering, og gjennomføringsgrad.
Thorleif Hjeltnes har vært en av bidragsyterne for å ta frem metoden Conurrent e-learning Design, en metode som blant annet er brukt for design av flere MOOC-er – f.eks. IKT i Læring og den internasjonale MOOC-en i entreprenørskap, FLITE. Hjeltnes leder nå to Erasmus+ prosjekt rettet mot entreprenørskap og etablering av egen virksomhet blant innvandrere.
Thorleif Hjeltnes har sittet som vararepresentant i styret for Norgesuniversitetet og i valgkomiteen for FUN.

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Du vil få en epost for bekreftelse av påmeldingen. Husk å sjekke spam!