Da er FuNKon23 vel overstått, takk for i år! - Fleksibel utdanning Norge

21. november var det avspark på Ullevål stadion! Her er en oppsummering av konferansen og bilder legges ut fortløpende. Takk til alle som kom, vi ses neste år!

#FuNKoN23 Hvordan er koblingen mellom hukommelse, konsentrasjon og læring i en verden av konstant distraksjon? Og hvordan kan vi etablere gode relasjoner mellom mennesker, teknologi og læring?

Foto: Sajandan Rutthira

Det var bare noen av spørsmålene som ble stilt på #FuNKon23! Fra de store universitetene til de minste nettskolene, samlet vi i år igjen hele bredden av fagfeltet fleksibel utdanning til heldagskonferanse. Over 150 deltakere tok turen til Ullevål stadion for å dele erfaringer, kunnskap og diskutere alle de gode mulighetene som ligger i fleksibel utdanning. (NB! Flere bilder kommer på våre nettsider)

Årets tema var «koblinger og knutepunkt» og fra scenen fikk vi høre innlegg og foredrag om blant annet kunstig intelligens, nye læringsverktøy og sosiale fellesskap i nettbaserte kurs:

Oddbjørn By, forfatter av Memo-bøkene og tidligere verdensrekordholder (!) i hukommelse, var dagens konferansier og delte tips og nyttige øvelser for å huske navn, språk og eksamen.

Foto: Sajandan Rutthira

Cathrine Felix, førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet, jobber for tiden med hvordan chatboter påvirker oss og holdt innlegg om bekymringer knyttet til intellektuell latskap og hvordan vi kan finne en balanse mellom bruk av kunstig intelligens og bevaring av mental utholdenhet.

Foto: Sajandan Rutthira

Innen sfæren av kunstig intelligens fikk vi også høre Lisa Stornes, e-pedagog og lektor i engelsk ved Nettskolen Rogaland og på Sauda vgs, snakke om hvordan AI kan være et godt virkemiddel i undervisningen.

Hvordan får vi egentlig studenter til å lese pensum? Kristina Areskoug Josefsson, professor ved Högskolan Väst og professor II ved OsloMet – Oslo Metropolitan University, snakket om hvordan digitale verktøy kan støtte og motivere studenter i akademisk lesing på ulike måter, og også engasjere og utvikle læreres pedagogikk.

Foto: Pressure

Førstelektor på kvalifisering ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge, Morten Oddvik, holdt innlegg om videobaserte læringsformer og hvordan videorefleksjon kan være en nyttig læringsressurs.

Foto: Sajandan Rutthira

Fleksibilitet som mulighet eller hinder? Helga Fjærvoll og Ella Marie Sandbakken, høyskolelektorer ved Oslo Nye Høyskole snakket om hvordan man lager faglige og sosiale fellesskap i nettbaserte kurs.

På bildet: Helga Fjærvoll Foto: Sajandan Rutthira

Stine Hvila Lind, pedagogisk leder, Fagskolen i Viken, snakket om hvordan gå fra bransjeprogram til fagskolegrad. Marit Knutsdatter Strand(Stortingsrepresentant for Senterpartiet), Arve Hjelseth (Professor i sosiologi, NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet), Nils-Ola Widme (Næringspolitisk direktør i Abelia) og Silje Bretvik Gundersen (Fagansvarlig høyere utdanning, Ungt Entreprenørskap Norge), var også på plass for en paneldebatt om behov for mer eller mindre arbeidsrelevans i utdanning.

Fote: Pressure

Se egen post om «Årets nettpedagog2023»!

Tusen takk til alle innledere, foredragsholdere og deltakere som kom til FuNKon! Vi ses igjen 26. november neste år, når FuNKon fyller 10 år! 👋
Fotos: Sajandan Rutthira og Pressure.

#fleksibelutdanning#livslanglæring#FuNKon23

Foto: Sajandan Rutthira

Hvordan er koblingen mellom hukommelse, konsentrasjon og læring i en verden av konstant distraksjon? Og hvordan kan vi etablere gode relasjoner mellom mennesker, teknologi og læring? På FuNKon23 ser vi nærmere på disse spørsmålene. Se utfyllende beskrivelse av innlegg og foredragsholdere her.

STED: Meet Ullevaal, Ullevål stadion inngang D

TID: Tirsdag 21.november kl 09:30

PROGRAM

09:30 Kaffe og registrering (v/rom M6)

10:00 Velkommen til FuNKon23!

10:15 Hukommelse og konsentrasjon: verktøy og tips v/dagens konferansier Oddbjørn By, Memo-forfatter og tidligere verdensrekordholder i hukommelse (Rom M6)

10:45 Klar for arbeid: trenger vi mer eller mindre arbeidsrelevans i utdanning? En paneldebatt Marit Knutsdatter Strand (Stortingsrepresentant for Senterpartiet), Arve Hjelseth (Professor i sosiologi, NTNU), Nils-Ola Widme (Næringspolitisk direktør i Abelia) og Silje Bretvik Gundersen (Fagansvarlig høyere utdanning, Ungt Entrepenørskap) (Rom M6)

11:25 Pause

11:45 Intellektuell latskap og mental utholdenhet – et foredrag om kunstig intelligens Cathrine Felix, førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet (Rom M6)

12:25 Hvordan få studenter å lese pensum? Erfaringer med å bruke et digitalt læringsverktøy Kristina Areskoug Josefsson, professor ved Högskolan Väst og professor II ved Oslo Met (Rom M6)

13:05 Introduksjon til møteplass (etter lunsj)

13:10 Lunsj

14:00 Møteplass: Møt innleggsholdere og andre konferansedeltakere for videre diskusjon og idémyldring på stasjoner (Rom M6)

15:00 Parallell 1 A: AI i undervisningen – fra problem til virkemiddel Lisa Stornes, e-pedagog og lektor i engelsk, Nettskolen i Rogaland og Sauda vgs (Rom M6)

15:00 Parallell 1 B: Snu kamera! Om videorefleksjon som læringsressurs Morten Oddvik, førstelektor på kvalifisering ved Institutt for pedagogikk, Universitetet i Sørøst-Norge (Rom M1)

15:45 Pause

16:00 Parallell 2 A: Fleksibilitet som mulighet eller hinder? En studie av faglig og sosialt fellesskap i nettbaserte kurs. Helga Fjærvoll, høyskolelektor og Ella Marie Sandbakken, høyskolelektor og doktorgradsstipendiat, Oslo Nye Høyskole (Rom M6)

16:00 Parallell 2 B: Fra bransjeprogram til fagskolegrad Stine Hvila Lind, pedagogisk leder, Fagskolen i Viken (Rom M1)

16:45 Pause

17:00 – 17:45 Omvisning på Ullevål stadion: En unik mulighet til å oppleve landslagets hjemmebane! Avsluttes med bobler i landslagsgarderoben og fellesbilde på tribunen.

18:30 Konferansemiddag og kåring av Årets nettpedagog (Rom M6)

Usikker på om din organisasjon er medlem av FuN? Sjekk her.

 

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Du vil få en epost for bekreftelse av påmeldingen. Husk å sjekke spam!