Marianne Haglia - Fleksibel utdanning Norge

Marianne Hagelia er førsteamanuensis i utdanningsvitenskap ved Høgskolen i Østfold på fakultet for lærerutdanninger og språk, Institutt for pedagogikk, IKT og læring. Hun har en doktorgrad i utdanningsvitenskap ved lærerutdanningen på NTNU og er forfatter av boken Digital studieteknikk: hvordan lære i informasjonssamfunnet, Cappelen Damm Akademiske.

Marianne har vært med på å utvikle rammeverket for profesjonsfaglig digital kompetanse (PfDK) ved Senter for IKT. Hun har arbeidet med nettbasert undervisning siden 1998 og har erfaring med forskjellige former for nett- og samlingsbasert undervisning (synkron, asynkron og MOOC) på forskjellige plattformer. Ved innføring av Canvas på USN våren 2017 ledet hun den pedagogiske opplæringen av ansatte, og har selv brukt Canvas i flere år. Hun har lang erfaring i kollegaveiledning i høyere utdanning i pedagogisk bruk av IKT fra blant annet Seksjon for IKT ved Høgskolen i Vestfold, Seksjon for medie- og kommunikasjonsteknologi ved Høgskulen i Volda, som leder for nettundervisning ved Høgskolen i Telemark og som pedagogisk leder ved det Digitale læringsverkstedet ved Høgskolen i Østfold.

Digitalisering i utdanning, pedagogisk bruk av teknologi og digitale ressurser, e-læring og nettundervisning er i dag hennes arbeidsoppgaver ved USN, og hun veileder daglig i metodikker som: læringsdesign, blandet læring (blended learning), omvendt undervisning (flipped classroom), kreativ bruk av Office 365 og Google Workspace, medieproduksjon, mappemetodik, blogg som læringsverktøy, bruk av generativ AI i utdanning mm.

Profil Høgskolen i Østfold: Marianne Hagelia – Avdeling for lærerutdanning (hiof.no)

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Du vil få en epost for bekreftelse av påmeldingen. Husk å sjekke spam!