Marianne Haglia - Fleksibel utdanning Norge

Marianne Hagelia er høgskolelektor ved Avdeling for lærerutdanning på Høgskolen i Østfold . Hun har master i pedagogisk bruk av IKT og var tidligere ansatt ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) ved Kompetansesenter for utdanning, læring og teknologi (KULT). Hun er også PhD-stipendiat ved lærerutdanningen på NTNU hvor hun ser på ungdoms uformelle læring ved bruk av datamaskin.

Marianne har vært med på å utvikle rammeverket for profesjonsfaglig digital kompetanse (PfDK) ved Senter for IKT, og USN er i dag med på å utvikle en PfDK-MOOC. Hun har arbeidet med nettbasert undervisning siden 1998 og har erfaring med forskjellige former for nett- og samlingsbasert undervisning (synkron, asynkron og MOOC) på forskjellige plattformer. Ved innføring av Canvas på USN våren 2017 ledet hun den pedagogiske opplæringen av ansatte, og har selv brukt Canvas i flere år. Hun har lang erfaring i kollegaveiledning i høyere utdanning i pedagogisk bruk av IKT fra blant annet Seksjon for IKT ved Høgskolen i Vestfold, Seksjon for medie- og kommunikasjonsteknologi ved Høgskulen i Volda, og som leder for nettundervisning ved Høgskolen i Telemark.

Pedagogisk bruk av IKT, e-læring og nettundervisning er i dag hennes arbeidsoppgaver ved USN, og hun veileder daglig i metodikker som: læringsdesign, blandet læring (blended learning), omvendt undervisning (flipped classroom), kreativ bruk av Microsoft Office 365 og Google Classroom, digital storytelling (digitale fortellinger), blogg som læringsverktøy, samskriving mm.

Profil Høgskolen i Østfold: Marianne Hagelia – Avdeling for lærerutdanning (hiof.no)

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Du vil få en epost for bekreftelse av påmeldingen. Husk å sjekke spam!