Frokostmøte: Hvordan kan vi sikre livslang læring for alle i Norge innen 2030? - Fleksibel utdanning Norge
Torunn Gjelsvik, Jens Barland, Lise Selnes, Dr. Julie Lindsay, Øystein Søreide, Kyrre Lekve og Kjetil Eide

Under arrangementet ble Norges fremdrift mot FNs mål om livslang læring diskutert. Panelet tok for seg en rekke temaer – fra micro-credentials til global uro og behovet for internasjonalt samarbeid.

Kyrre Lekve, leder for UNESCO-kommisjonen i Norge, minnet oss om Nelson Mandelas ord: «Utdanning er det mektigste våpenet du kan bruke for å forandre verden.» En viktig påminnelse om betydningen av å jobbe målrettet mot bærekraftsmål 4.

Panelets diskusjon kan oppsummeres i fire hovedpunkter:

Inkludering – 650 000 personer står utenfor arbeid og utdanning, og med eldrebølgen vil mange måtte stå lengre i arbeidslivet. Disse målgruppene må få tilgang til relevant læring som gir mulighet for å komme i arbeid – og bli der.

Samarbeid – Vi må styrke samarbeid nasjonalt og internasjonalt. Det er mye å lære av hverandre, og vi må videreutvikle arenaer og nettverk for erfarings- og kunnskapsdeling.

Teknologi – Ifølge Dr. Julie Lindsay, akademiker fra Australia, er tiden inne for å ta modige grep. Teknologien finnes og kan bidra til å skalere og tilgjengeliggjøre læring – hvis vi tar den i bruk.

Investering – Langsiktige løsninger krever investeringer fra flere aktører. Et spleiselag mellom arbeidsgivere, myndigheter, fagforeninger – og ikke minst lærende selv – er nødvendig.
Det kom tydelig frem at Norge har gode forutsetninger for å sikre livslang læring for alle – og at vi også har et ansvar for å bidra internasjonalt.

Del dette med noen

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Du vil få en epost for bekreftelse av påmeldingen. Husk å sjekke spam!