fbpx

Navigate / search

Med Grundtvig til Firenze

Noen bruker ei sommeruke til å reise på kurs med Grundtvig-stipend i lomma. Det finnes 400-500 kurs å velge mellom for den som vil søke midler fra det såkalte Grundtvig 3 – ”Mobilitet av pedagogisk personale”. Senter for internasjonalisering av høyere utdanning, SIU, som administrerer Grundtvig-programmet, har en omfattende kursoversikt på nettstedet sitt, www.siu.no I løpet av skoleåret 2005-2006 har de bevilget 16 stipender for kurs og andre reiseaktiviteter over hele Europa.
 
NFF har mottatt stipend til kurset ”European Project Planning and Management”. Torhild Slåtto har nylig deltatt på dette kurset, som arrangeres av den italienske institusjonen Pixel i Firenze. Etter 25 effektive kurstimer i et sommervarmt Firenze, skal kunnskapen ytterligere utvides gjennom egne studier etter at en er kommet hjem. Selvstudiet støttes av nettmøter sammen med kursleder og de øvrige kursdeltakerne.

Dette kurset, som er matnyttig for alle som ønsker å delta i europeiske utdanningsprosjekter, samlet 21 deltakere fra ti europeiske land –  Island, Irland, Tyskland, Polen, Storbritannia, Bulgaria, Tyrkia, Portugal og Hellas, foruten Norge.Polsk og norsk samarbeid på Grundtvig-kurs i Firenze. Europeisk prosjektarbeid krever inngående kunnskap.
Foto: Elisabetta Delle Donne