Hva skjer i FuN - Fleksibel utdanning Norge

Besøk i Kongsvinger

Mandag 20.mars var Eleni og Audhild så heldige å få møte Høgskolesenteret på Kongsvinger på hjemmebane. Daglig leder Vegard Herlyng fortalte oss om hvordan det jobbes målrettet med utvikling og læring i regionen med utgangspunkt i behov lokalt. Det samarbeides på tvers av kommuner, næringsliv og utdanning for å få dette til, og ting skjer! Er veldig inspirerende og lærerikt besøk, ingen tvil om at mulighetene for livslang læring i regionen blir styrket av Høgskolesenteret.

Vi setter stor pris på å få møte medlemmer og høre mer om hva som foregår, inviter oss gjerne på besøk!

 

Medlemsbesøk i vest

Vi var så heldige å få besøke to av våre medlemmer på Sunnmøre 9. og 10.mars.

Først fikk vi møte Droneakademiet på hjemmebane, det vil si i vakre Sykkylven. Fjell og fjord viste seg fra sin beste side i strålende solskinn, og vi fikk glede av å bli bedre kjent med et av våre nyere medlemmer. Droneakademiet tilbyr kurs med fleksible gjennomføringsformer innen mange operatørklasser, og de kunne fortelle om god vekst i etterspørselen. På kjøpet fikk vi en dronedemonstrasjon i spektakulære omgivelser!

Dagen etter var det duket for 25 års-jubileum hos vårt langvarige og inspirerende medlem Globalskolen! De inviterte til jubileumslunsj og foredrag. Lunsjen var nydelig og foredragene ga både inspirasjon, kunnskap og ettertanke. Det var ekstra hyggelig å møte flere av de dyktige ansatte i Globalskolen. Vi gratulerer så mye med jubileet!

Tusen takk for oss til både Droneakademiet og Globalskolen!

Mer medlemskontakt
Det kan aldri være nok interaksjon med medlemmene våre og dette skal vi bruke mer tid på utover 2023. Vi har satt i gang en prosess som skal hjelpe oss med å effektivisere våre interne administrative oppgaver. Dette vil blant annet hjelpe oss med å bruke mer tid på våre medlemmer. Mer kontakt gir oss bedre innsikt i deres behov og gjør oss i bedre stand til å fremme deres interesser. Vi har planlagt flere besøk til medlemmer og satser på enda flere framover.

Høringssvar
Vårt høringssvar på NOU 2022: 17 Veier inn – ny modell for opptak til universiteter og høyskoler er klart: FuN mener det er viktig at de som har måttet sette høyere utdanning på vent, ikke møter for store hindringer når de er klare for å begynne utdanningen sin. Les hele høringssvaret her.

Leder i FuN, Eleni Simeou Askim skriver om temaet i Dagsavisen. Les kronikken her.

På slutten av 2023 sendte vi skriftlig innspill til Utsynsmeldingen som dere kan lese her.

Det er mye på gang for resten av våren her i FuN, både internt og ut mot medlemmene våre. Høyt opp på listen er vårt neste møteplass – Årsmøtet med faglig seminar og nettverksbygging den 25. april. Ikke glem å melde dere på. Jeg håper vi sees der!

Hei!

Jeg heter Audhild Håvaldsrud og jobber som seniorrådgiver i Fleksibel utdanning Norge. Jeg har lang erfaring med kvalitet og utvikling av fleksible utdanningstilbud i høyere utdanning og læring i arbeidslivet. Ta gjerne kontakt med meg om dette eller mer. Send meg en E-post på havaldsrud@fleksibelutdanning.no, eller ring meg på tlf: +47 906 95 941

Her er mer om vår kvalitetsveileder, FuNs lille røde!

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Du vil få en epost for bekreftelse av påmeldingen. Husk å sjekke spam!