fbpx

Navigate / search

Hva er egentlig god nettundervisning? Få tilsendt FuNs veileder og få tips, oversikter og undervisningsopplegg

FuNs lille røde: Kvalitet i nettundervisning – en veileder

 

 

HVORFOR DENNE BOKA?
Fleksibel utdanning Norge ønsker å styrke undervisningskvaliteten i fleksibel og nettbasert utdanning. Vi vil støtte dem som er i en læringsprosess, slik at de får best mulig hjelp til organisering av undervisning, læringsaktiviteter og vurdering.

HVA INNEHOLDER BOKA?
Det er en praktisk og “matnyttig” kvalitetsguide i åtte kapitler for nettbasert undervisning. En teoretisk del: Planlegging for god undervisning – en modell Og en praktisk del: Konkretiseringer, fordypning og eksempler.

HVEM ER BOKA FOR?
Målgruppa for veilederen er først og fremst de som utvikler, planlegger og gjennomfører undervisning og læringsaktiviteter i studier på nett. Vi håper like fullt at ledere, administrativt ansatte, IKT-medarbeidere og andre vil ha nytte av den.

HVORDAN BRUKE BOKA?
Vi mener at veilederen kan brukes på to måter. Den kan leses fra begynnelse til slutt, som en fagbok om nettbasert utdanning. Hvis en er helt fersk som underviser eller fagansvarlig eller fersk i nettsammenheng, kan dette være en god tilnærming. Veilederen kan også brukes som en inspirasjonsbok. Underveis finnes det bokser med konkrete råd og tips delt av erfarne nettundervisere eller med spørsmål å tenke over. Disse kan spore til diskusjon i gruppa av fag- og undervisningsansvarlige eller brukes i sjekklistesammenheng.

HVEM FORMIDLER BUDSKAPET?
FuNs Kvalitetsutvalg, bestående av: Toril Eikaas Eide, Universitetet i Bergen, Anne B. Swanberg, Handelshøyskolen BI, Mette Villand, Senter for livslang læring ved Høgskolen i Lillehammer, og Gjermund Eikli, Norsk Nettskole. De har lagt ned et omfattende arbeid for å få fram en nyttig veileder. Videre har følgende personer deltatt i deler av arbeidet: Anders Nome og Michelle Storakeren, Høgskolen Kristiania Nettstudier, og Wenche Halvorsen og Blake W. Miller, NKI Nettstudier. Andre ressurspersoner som har vært trukket inn i arbeidet, er Anna Steen Utheim, Handelshøyskolen BI, og Anne Mette Bjørgen, Senter for livslang læring ved Høgskolen i Lillehammer. Kari Olstad, Fleksibel utdanning Norge, er utvalgets sekretær.

HVEM STÅR BAK?
Fleksibel utdanning Norge

Få Fleksibel utdanning Norges guide til god nettundervisning tilsendt kostnadsfritt! Bestill boka på papir på post@fleksibelutdanning.no. (Husk riktig postadresse)  Ellers ligger boka tilgjengelig som nedlastbar PDF og digitalt leselig på ISSUU her

 

Comments

Mette Hanssen
Reply

Vi på Larvik læringssenter har drevet med nettundervisning under koronanedstengingen og fortsetter med enkelte grupper. Derfor veldig bra å få noen tips!
Adresse: Mølla Nord, Hammergata 53, 3264 Larvik.

Inger Johanne Eidem
Reply

Ønsker tilsendt heftet «Kvalitet i nettundervisningen»
Tusen takk!

Hans Brox
Reply

Hei!

Så flott at dere har oppdatert den lille røde!

Jeg skal ha undervisning i høgskolepedagogikk og da er det fint å kunne minne kursdeltageren om denne eminente og praktiske ressursen.

Mvh
Hans B.

Ann-Mari Lofthus
Reply

Jeg ønsker å bestille 5 hefter.

Kari Olstad
Reply

Det får vi til over nyttår 🙂

Tove Ingebrigtsen
Reply

Jeg vil gjerne ha tilsendt et hefte.
På forhånd takk.

Sigrid Lian
Reply

Hei!
Jeg ønsker et eksemplar av denne. Sender dere den på epost slik at jeg kan printe den ut selv? Eller sender dere i post?

Vennlig hilsen
Sigrid Lian
epost: sigrid.lian@vtfk.no
adr: Hvittingfossveien 313
3089 Holmestrand

Kristin Stephansen-Smith
Reply

Så fint, er norsklærer og ønsker et eksemplar 😊

Leave a comment

name*

email* (not published)

website

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.