fbpx

Navigate / search

Disse ble årets nettstudent og årets nettlærer!

 

Prisvinnerne med juryleder Ingeborg Bø. Foruten diplom kunne de også ta med seg en flunkende ny ipad air.
Prisvinnerne med juryleder Ingeborg Bø. Foruten diplom kunne de også ta med seg en flunkende ny ipad air.

 

Årets nettstudent Helene Pedersen er student på tredje og siste år av Bachelor i Økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI.  Ved siden av 50 % lærerjobb på en ungdomsskole i Oslo tok hun førsteåret med fulltidsprogresjon på studiet, deretter gikk hun over til deltidsprogresjon.  Hun har oppsiktsvekkende gode resultater med toppkarakter i alle fag.

Klikk på bildene for å få en større versjon
Klikk på bildene for å få en større versjon

 

Helene er opprinnelig Cand.mag med opprykk fra UiO og har jobbet som lærer siden 1998. Hun forteller at målet med å utvide kompetansen er et ønske om å prøve noe annet enn læreryrket i framtiden.  Valget falt på økonomi og administrasjon fordi hun er glad i tall, struktur og skjemaer – samtidig som hun liker å jobbe med mennesker.

Valget falt på BI Nettstudier fordi hun var avhengig av fleksibilitet, og denne fleksibiliteten har hun utnyttet på en svært god måte. Det året hun studerte 100 % måtte hun bruke kveld og helg til studier, men med deltidsprogresjon har hun klart seg med to fridager per uke.  Hun sier selv at hun jobber veldig strukturert, hvert semester setter hun seg raskt inn i pensum og tidligere eksamensoppgaver i kursene for å få oversikt. Deretter bruker hun tiden på å lese, ta notater og å lage egne tankekart. Temabaserte videoer i kursene bruker hun også aktivt, og hun legger vekt på å være aktiv i diskusjonsforum på itslearning og hjelpe andre der når hun kan. “Det lærer jeg mye av”, forteller hun. Hun har også samarbeidet mye med andre nettstudenter, både via nettet og gjennom fysiske møter.

Hun skryter også av mange av BI Nettstudiers lærere: “Jeg har hatt noen helt fantastiske og imøtekommende lærere. Og lærernes imøtekommenhet har mye å si, at man føler de vil deg vel”.

Vi vil også nevne at Helene har to små barn og har pusset opp et gammelt hus de siste årene!

 

 

Årets nettlærer ble Per Martin Skogsholm (67) som begynte som brevlærer i 1972 og deretter nettlærer på slutten av 1980-tallet, og er like så engasjert og motivert i dag. Per Martin er en inspirasjonskilde for både studenter og kolleger.

Bred erfaring

Per Martin begynte karrieren sin i fjernundervisning som brevstudent i NKIs ingeniørhøgskole, linje maskin, i 1968. Som student ble han veldig interessert i både pedagogikk og veiledning via det skrevne ord, og deretter takket ja til rollen som brevlærer ved NKI. Fra 1972 til i dag har Per Martin veiledet og inspirert mer studenter enn noen annen nettlærer ved NKI, og er likeså engasjert og motivert.

Opptatt av å anvende fagkunnskap til praksis og tilgjengelighet som nettlærer

Per Martin er nettlærer i tekniske fag og fagskolestudier ved NKI. I de senere årene har han hatt ansvar for ca. 300 studenter per år, og sitter med den beste statistikk fra både studentvurderinger og responstidsmåling. I NKIs kvalitetsbarometer for nettlærere (presentert på NFF konferansen i 2012) har Per Martin kun svært fornøyde studenter, indikert med en statistikk av 100% (tilsvarende karakter ”A” ). Denne statistikken har Per Martin holdt fast fra høsten 2011. I tillegg er han opptatt med at studentene hans skal ikke vente lenge for et svar, en veiledning eller et oppmuntrende ord:

-Jeg mener noe av de aller viktigste en nettlærer kan tilby er en rask respons. Uttalige mange ganger har jeg til og med stoppet bilen på en lang kjøretur (fra Askim til barndomshjemmet på Skogsholmen i Nordland) til å ta tid å veilede. Du kan si jeg er mer eller mindre tilgjengelig hvor som helst, når som helst…noe som studenter setter pris på! (Per Martin har et responstid av 1 dag i NKIs responstidsmåling).

-Det er et privilegium å kunne gi et bidrag til økt kompetanse!