fbpx

Navigate / search

Anne Kirah

Anne Kirah, senior designantropolog, holdt et glitrende åpningsforedrag om menneske og teknologi på NFF-konferansen 16. november. En må alltid ta utgangspunkt i mennesket når det utvikles ny teknologi, var en av Kirahs klare utsagn.

Anne Kirah arbeider for tida sammen med danske industriledere for å utvikle en ny innovasjonsskole som kalles 180 graders akademiet.
Kirah arbeidet tidligere som forsker hos flyfabrikken Boeing, hvor hun ledet arbeidet med å få passasjerinnflytelse på flydesign.
Anne Kirah har bl.a.hovedfag i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo, og snakker norsk. Videre har hun mastergrad i psykologi fra universitetet i Washington. Hun har gjort studier verden over, blant annet i Japan og Kina. Hun har utgitt bøker og artikler, blant annet har hun skrevet omforhold i det norske samfunnet.Microsoft-forsker på NFF-konferanse:
 
Digitale innvandrere
må lære av de innfødte
 
Hvordan er det å være en digital innvandrer? Kanskje en følelse av avmakt når sjuåringen fikser datamaskinen bedre enn deg? Når lillemor på seks lærer deg å bruke den nye mobiltelefonen. Eller når den nye teknologidingsen som skal forklare veien, er vrien å få på riktig vei, så å si.
 
Designantropolog Anne Kirah, ansatt hos Microsoft i Paris, kan mye om generasjonsforskjeller i forholdet til teknologi. Hun reiser verden rundt og forsker på temaet.  16. november kommer hun til Norge for å holde foredrag på en konferanse arrangert av Norsk forbund for fjernundervisning og fleksibel utdanning (NFF).
 
Kirah vil snakke om generasjonkløfta som teknologien skaper mellom de digitale innfødte (barna) og de digitale innvandrerne (voksne anno 2006). Hun arbeider med en menneskeorientert tilnærming til teknologisk innovasjon.
– Nettgenerasjonen som nå vokser opp, lærer med teknologi. Deres teknologibruk påvirker oss alle, både hjemme og på arbeidsplassen. Det vil by på mange endringer, og mange utfordringer, sier Anne Kirah. Hun har en allsidig utdanningsbakgrunn, med blant annet eksamener fra Universitetet i Oslo, og hun har særdeles spennende arbeidserfaringer, som hun vil dele med norsk publikum.
  
Mer informasjon om Anne Kirah på  http://research.microsoft.com/workshops/SCS2005/speakers/Kirah.aspx
 
Kontaktperson: Torhild Slåtto, slaatto@nade-nff.no